Килимите на Хемус

Материалите са 100% естествени и 100% български: фина вълна и памук. В процеса на обработка не се използват никакви химикали или избелващи препарати, за разлика от другите производители.


Материали

Материали

Материалите са 100% естествени и 100% български: фина вълна и памук. Основата на килима е памук – тя се поставя нишка по нишка на ръка. В същото време вълненият килим поради изключителната си мекост изпълнява и някои полезни функции: има добра топлоизолация, повишава звукоизолацията на пода, регулира влагата в помещението и създава комфорт при ходене. Натуралността на материята я прави подходяща за детски стаи или помещения, в които играят деца.

Цветове

Цветове

Компанията е инвестирала много в лабораторията за боядисване, в която може да се създаде всеки цвят, който изобщо може да си представите. За времето, в което работи, фирмата създаде галерия от над 6 000 цвята, които могат да бъдат безпогрешно повторени. Могат да бъдат създадени и нови цветове, и то в срок от 24 часа. Цветът не се повлиява от употреба или пряка слънчева светлина.

Екосъобразност

Екосъобразност

В процеса на обработка не се използват никакви химикали или избелващи препарати, за разлика от другите производители. Широкоизвестен факт е, че в страни традиционни производителки на ръчни килими се отбелязва изключителна замърсеност на районите, в които се работи (Афганистан,Турция, Пакистан и др.). ХЕМУС ООД е изцяло против употребата на химия както при обработката на преждата, така и при прането. Боята, която се използва, е най-качествената и скъпа текстилна боя в света – швейцарско производство. Разтворена във вода, боята е почти годна за пиене като безвредност, а отпадната вода от процеса на боядисване замърсява в пъти по-малко от това, което отделя една домакинска перална машина.

 
гр. Велинград 4600,
адм. Офис: ул. Банска 8
Hemus
  За Хемус
В пресата
Килимите на Хемус
Колекции килими
Разходка из Европа по килимите на Хемус
Проекти
Контакти

BG | EN